BIO- Weingut Lay
Ihringen, Kaiserstuhl Duitsland
Balans
In 2020 nam Christian Lay samen met zijn vrouw Corinne als vierde generatie wijnmakers het stokje over van zijn vader. De fillosofie is duidelijk! Wijnen zijn er niet alleen om te proeven, maar om elke dag te drinken. Bij deze wijnmaker vind je geen bizarre artistieke uitspattingen of wijnen die uitgesproken anders zijn. Lay maakt wijnen met klassieke smaken en streeft perfecte balans na in zowel smaak als natuur!
Vegan
Achter de deuren van deze idyllische poort woorden enkel biologische, hand geplukte, vegan wijnen gemaakt. Een deel ervan is ongefilterd, een deel zonder sulfiet en er zijn een paar volledige natuurwijnen. Een ding staat centraal, de smaak moet absoluut top en in balans zijn. “Wijn moet je niet maken om alleen te proeven, wijn met je elke dag kunnen drinken”.
perfectie
Met 5 hectaren aan wijnranken is dit een van de kleinere wijnproducenten van Duitsland. Een dat is heel bewust. Ook na 4 generaties succesvol boeren peinzen ze er bij Lay niet over te groeien in grondgebied. Christian en Corinne doen alles met de hand en het liefst zelf. Want als je wil dat iets perfect gedaan wordt, zul je het zelf moeten doen.
de wijnen
Een mooi voorbeeld van handarbeid is de Pinot Noir van Lay. Op een stukje grond van 0.11 hectare perfect op de zon gelegen worden deze druiven dagelijks verzorgd tot de dag van de oogst. Met de hand wordt gezorgd dat geen druif wordt gemist door de zon en de optimale rijping van druiven wordt bereikt. De oplage van 2022 bevat dan ook slechts 240 flessen welke met heel veel trots worden verkocht.